Thalhammer maakt bij debuut voor Cercle Brugge meteen einde aan pijnlijke reeks

Thalhammer maakt bij debuut voor Cercle Brugge meteen einde aan pijnlijke reeks

06-12-2021 12:00
1

Dan toch nog lachende gezichten bij Cercle deze week. Bij het competitiedebuut van Dominik Thalhammer als coach van Groen-Zwart wist de Oostenrijker meteen te overtuigen. Er werd met 0-2 gewonnen van KV Kortrijk. Amper iemand deed beter bij Cercle de laatste jaren.

Een overwinning bij je debuut als coach van Cercle Brugge? Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Sterker nog, het gebeurde de laatste jaren amper tot nooit. Met zijn overwinning tegen KV Kortrijk wist Thalhammer meteen voor een opvallende statistiek te zorgen.

Het is namelijk sinds 2013 geleden dat een nieuwe coach bij Cercle Brugge ook meteen de eerste wedstrijd wist te winnen. De laatste trainer die daarin slaagde is Lorenzo Staelens, die op 6 april 2013 met 1-0 won van Beerschot. Zijn debuut bij Cercle Brugge kon ook niet beter, met zeven overwinningen in acht partijen.

Thalhammer is daarmee dus ook al meteen beter begonnen dan een pak voorgangers. Sinds het ontslag van Staelens in 2014 had Cercle Brugge twaalf(!) trainers, maar geen enkele van hen kon de eerste partij als trainer van Groen-Zwart ook winnend afsluiten.