Dag op dag tien jaar geleden: Het wonder van Maribor

Dag op dag tien jaar geleden: Het wonder van Maribor

30-11-2021 18:35
4

Dag op dag tien jaar geleden maakte Club Brugge één van de meest spectaculaire come-backs ooit waar. Op 30 november 2011 draaide Blauw-Zwart een 3-0 achterstand tegen Maribor om in een overwinning.

Tien jaar geleden trok Club Brugge haar winterhandschoenen aan en reisde het af naar Slovenië. In Groep H in de Europa League had het zeven op twaalf gepakt tegen SC Braga, Birmingham City en NK Maribor. Nadat Club de thuiswedstrijd tegen de Slovenen met 2-0 had gewonnen, zag het er in Slovenië na 68 minuten minder rooskleurig uit.

Twintig minuten voor tijd stond Club Brugge, onder leiding van Christoph Daum, met 3-0 achter tegen Maribor. Wat er zich de komende twintig minuten zou voltrekken in Slovenië, is in het collectief geheugen van iedere Club-fan gegrift.

Nabil Dirar wakkerde de Brugse hoop opnieuw aan met doelpunten in minuut 74 en 77. Vier minuten na de 3-2 zorgde Joseph Akpala voor de 3-3. In minuut 90 kopte Ryan Donk de 3-4-eindscore tegen de touwen. Na die winst in Maribor speelde Club thuis gelijk tegen Braga en werd het groepswinnaar.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie