Verbolgen Vanderhaeghe: Ze dachten dat we ook wel tegen KVM zouden verliezen

Verbolgen Vanderhaeghe: "Ze dachten dat we ook wel tegen KVM zouden verliezen"

29-11-2021 22:42
12

Het ontslag van Yves Vanderhaeghe heeft behoorlijk wat losgemaakt in de Belgische voetbalwereld, zelfs bij mensen die Cercle Brugge niet noodzakelijk een warm hart toedragen. De bazen uit Monaco zetten de West-Vlaming op de keien ondanks een bemoedigende 3-1-zege tegen KV Mechelen. Zelf is Vanderhaeghe behoorlijk geschrokken door dat nieuws.

Vanderhaeghe werd vlak na de vertrouwensboost tegen Malinwa op de hoogte gebracht. Voor hem was het een donderslag bij heldere hemel. "Mijn mond viel open van verbazing", liet hij verstaan in een reactie bij Joe FM. Vooral het ongelukkige moment stuit hem tegen de borst. "De timing is absurd", windt Vanderhaeghe er geen doekjes om. Eigenlijk stond zijn ontslag al voor dit weekend vast. "Ze dachten dat we ook wel tegen KV Mechelen zouden verliezen", klinkt hij cynisch.

Het bestuur van Cercle heeft hem dan ook pijn gedaan. "Kijk, ik vraag niet om compassie, wel om eerlijkheid. Ik ben een man en kan heus wel tegen een stootje", legt Vanderhaeghe zijn gevoelens bloot. Ergens zou hij zijn ontslag wel kunnen begrijpen, geeft hij verder aan, maar niet na zo'n deugddoende zege als die tegen KV Mechelen. Bovendien is zijn vader recent overleden, waardoor deze ontwikkelingen extra hard aankomen.

Eén troost: zowel binnen als buiten Cercle krijgt Vanderhaeghe enorm veel morele steun. Daardoor is hij ook "gecharmeerd", geeft hij aan. Volgens hemzelf heeft hij dat te danken aan zijn "no-nonsense"-stijl en West-Vlaamse roots. "De supporters van Cercle stonden duidelijk nog achter mij", stelt Vanderhaeghe vast. Zijn opvolger, de Oostenrijker Dominik Thalhammer, zal het dan ook moeilijk krijgen, voorspelt hij. "Ik vrees dat Cercle zich hier veel druk mee op de hals heeft gehaald."