Harde woorden bij Leipzig in aanloop naar clash met Club Brugge: Onaanvaardbaar

Harde woorden bij Leipzig in aanloop naar clash met Club Brugge: "Onaanvaardbaar"

21-11-2021 13:27
1

Club Brugge staat voor een cruciaal duel in de Champions League. Woensdagavond moet het RB Leipzig op afstand proberen houden in haar poule. De Oost-Duitsers hielden dit weekend alvast een slechte generale repetitie. Het zette Jesse Marsch aan tot harde woorden.

De trainer van Leipzig was absoluut niet te spreken over de 2-0-nederlaag tegen Hoffenheim. Vooral het gebrek aan wilskracht stelde hem teleur. "Ik kan een nederlaag aanvaarden, maar niet als je minder honger toont dan de tegenstander. Dit is dus onaanvaardbaar", werd Marsch geciteerd bij de Duitse media.

Met een rapport van 18 op 36 doet Leipzig het ondermaats dit seizoen. Het pleistert dan ook slechts op de zevende plek in de Bundesliga. De positie van de coach staat onder druk, weet ook Sky-analist en oud-middenvelder Dietmar Hamann. "Voor de trainer wordt het lastig", liet hij zich ontvallen.

Leipzig komt woensdagavond op bezoek in het Jan Breydelstadion. Daar zal Marsch een goed resultaat kunnen gebruiken. De Duitsers hebben voorlopig slechts één punt gesprokkeld in de CL, terwijl Club op vier staat. Als Blauw-Zwart erin slaagt om niet te verliezen, houdt het Leipzig al zeker achter zich voor plek drie.