Liverpool vermorzelt Arsenal en boekt ruime zege in topper

20-11-2021 20:29
1

Liverpool heeft zaterdag een flink pak slaag uitgedeeld aan Arsenal. Toen de ploeg van manager Jürgen Klopp eenmaal op stoom was dienden de Londenaren vooral als figurant in de Premier League-topper op Anfield: 4-0.

The Gunners, met Albert Sambi Lokonga in de basis, waren de afgelopen weken aan een opmars bezig en boden het eerste halfuur nog aardig partij. Daarna ging het steeds beter lopen bij The Reds en Aaron Ramsdale moest een paar keer ingrijpen. De Arsenal-keeper had echter geen antwoord op de inzet van Sadio Mané, die raak kopte uit een vrije trap van Trent Alexander-Arnold.

Hoewel Arsenal de schade beperkte voor rust, was het hek wel degelijk van de dam. Liverpool, met Virgil van Dijk negentig minuten binnen de lijnen, walste in de tweede helft over de bezoekers heen. Na 52 minuten viel de 2-0 via Diogo Jota, die de bal zomaar in de voeten kreeg geschoven van Nuno Tavares en dat cadeautje knap uitpakte. De Portugees stuurde na 72 minuten zelf Mané weg met een knappe kopbal. De Senegalees legde vervolgens goed af op Mohamed Salah, die alweer zijn elfde competitiedoelpunt van het seizoen maakte.

Daarmee was het ijzersterke Liverpool nog niet uitgeraasd. Invaller Takumi Minamino stond koud in het veld toen hij een voorzet van Alexander-Arnold binnen schoof. Daarmee kreeg Arsenal - niet voor het eerst - een flink pak slaag op Anfield. Liverpool klimt in ieder geval voor één dag naar de tweede plaats. De achterstand op koploper Chelsea bedraagt vier punten.