Mignolet na nederlaag tegen KV Mechelen: Niet goed genoeg voor Club Brugge

Mignolet na nederlaag tegen KV Mechelen: "Niet goed genoeg voor Club Brugge"

20-11-2021 12:31
4

Club Brugge leed vrijdag haar tweede nederlaag van het seizoen. Op verplaatsing bij KV Mechelen gaf het een 0-1 voorsprong uit handen. Club-doelman Simon Mignolet liet zich na de wedstrijd uit over de 2-1-nederlaag van zijn ploeg.

"We scoorden op een goed moment, maar dan moesten we de wedstrijd makkelijker uitspelen en controleren." Blauw-Zwart kwam enkele minuten na de pauze via Bas Dost op 0-1, maar doelpunten van Hugo Cuypers en Rob Schoofs bezorgden KVM de overwinning. "Na de 0-1 moet je zoeken naar een tweede en derde doelpunt, maar we konden geen balbezit houden en kansen creëren", analyseerde Mignolet.

De winning goal van Rob Schoofs was een lobbal die over Mignolet in doel verdween. "Ik weet dat hij een goede trap heeft, maar hij deed het goed door de bal te lobben", aldus Mignolet die zei dat hij na dat doelpunt wist dat het moeilijk werd om nog punten te pakken (Sporza). "We moeten dit zo snel mogelijk omdraaien, want dit is niet goed genoeg voor Club Brugge." 

Club Brugge trekt met een 1 op 4 in de competitie richting de Champions League-wedstrijd in eigen huis tegen RB Leipzig. Een cruciale wedstrijd in de race voor Europese overwintering. Club Brugge telt drie punten meer dan de Oost-Duitse club en zou met een nieuwe nederlaag dus bijgebeend worden.