Xavi bespreekt Memphis, Frenkie en Luuk de Jong: 'Weer gezien bij Nederland'

Xavi bespreekt Memphis, Frenkie en Luuk de Jong: 'Weer gezien bij Nederland'

19-11-2021 16:01

Memphis Depay, Frenkie de Jong, Luuk de Jong: die spelers passeerden vrijdagmiddag de revue tijdens de persconferentie van Xavi Hernández voor zijn vuurdoop als trainer van FC Barcelona. Zaterdag wacht de stadsderby tegen Espanyol.

Xavi werd als eerste gevraagd naar Memphis. "Hij is een zeer belangrijke speler voor ons", zei de opvolger van Ronald Koeman. "We hebben het over een speler die het verschil kan maken. Dat heeft hij deze week weer laten zien bij het Nederlands elftal. Hij kan als spits en vleugelaanvaller spelen. Morgen zal blijken hoe we het aan gaan pakken, maar we hebben hem hard nodig. Hij is één van de doelpuntenmakers van het team."

Ook de twee De Jongs kwamen aan bod. "We hebben alle beschikbare spelers nodig. Iedereen is belangrijk bij Barcelona, ook Luuk", zei hij over de spits, die weg zou mogen. En over Frenkie: "Ik herhaal het: iedereen is belangrijk. Frenkie is een speler die heel belangrijk voor ons moet zijn. Hij moet het strafschopgebied bereiken, doelpunten maken, linies doorbreken... Ook hij kan het verschil maken."

Barcelona trapt zaterdag om 21.00 uur af tegen Espanyol. De Catalanen staan na twaalf speelronden op de negende plaats in La Liga. De achterstand op koploper Real Sociedad bedraagt negen punten.