‘Chelsea wil clausule Barça-parel Gavi lichten voor contractonderhandelingen'

‘Chelsea wil clausule Barça-parel Gavi lichten voor contractonderhandelingen'

19-11-2021 07:44

FC Barcelona dreigt toptalent Gavi kwijt te raken in de winterse transferperiode. De Spaanse grootmacht wil het contract van de middenvelder graag openbreken en verlengen, maar Chelsea ligt op de loer. The Blues zouden de huidige ontsnappingsclausule van Gavi willen activeren.

Met dat nieuws pakt Diario SPORT donderdag uit. Gavi brak onder Ronald Koeman door in het eerste elftal en wordt gezien als één van de grootste talenten binnen de club. De zeventienjarige middenvelder staat nog tot de zomer van 2023 onder contract in Camp Nou. In dat contract is een ontsnappingsclausule van vijftig miljoen euro opgenomen.

Die clausule is de reden waarom Barcelona vaart achter de gesprekken over een nieuw contract wil zetten. Chelsea ziet zijn kans en wil naar verluidt voor de contractonderhandelingen toeslaan en de clausule van Gavi activeren.

Bij Barcelona bewaart men de rust. President Joan Laporta verwacht dat Gavi zijn contract 'gewoon' gaat verlengen. De club wil hem een nieuwe verbintenis tot medio 2026 voorschotelen, waarin een ontsnappingsclausule van één miljard euro opgenomen wordt. Eerder deed Barcelona dat al in de onderhandelingen met Ansu Fati en Pedri, die daarmee zo goed als zeker behouden kunnen worden voor de club.