Genk sluit juridische stappen niet uit: Bekijken wat mogelijk is

Genk sluit juridische stappen niet uit: "Bekijken wat mogelijk is"

18-11-2021 23:00
19

Bij KRC Genk is men absoluut niet te spreken over de kalenderplanning. Begin 2022 dreigen de Limburgers zo'n negen internationals te moeten missen. De Pro League wil voorlopig niet ingrijpen, maar daar wil Head of Football Dimitri De Condé nu nog een stokje voor steken.

Volgens de sterke man van Genk is het namelijk absoluut noodzakelijk dat de wedstrijden van Genk nog verzet worden. Toch wil de Pro League dat – voorlopig – nog niet doen. Genk stelde zelf ook al een aantal alternatieve data voor, maar kreeg een njet te horen.

"Ongelooflijk", haalt De Condé uit bij Het Laatste Nieuws. Als ik zoiets hoor, stopt het voor mij. Dan is het dringend tijd dat er echte voetbalmensen op die posities komen te zitten", foetert De Condé, wiens eigen voorzitter ook voorzitter is van diezelfde Pro League.

De Condé sluit niet uit dat Genk nog een stap verder gaat en juridische stappen onderneemt. "Wij bekijken als club wat mogelijk is", vertelt hij. "Maar met een beetje goodwill van de Pro League en andere clubs kon dit makkelijk opgelost worden", besluit hij nog met enige hoop op een goede afloop.