De Ketelaere ondermaats bij Rode Duivels: Bijzonder veel druk

De Ketelaere ondermaats bij Rode Duivels: "Bijzonder veel druk"

18-11-2021 12:30
9

Charles De Ketelaere stond dinsdag voor het eerst in de basis bij de Rode Duivels. Hij mocht starten tegen Wales, maar liet weinig zien. Volgens ex-international Tom De Sutter is dat niet zo vreemd. 

"Er zit altijd bijzonder veel druk op zo'n eerste basisplaats, want dat is toch iets waar je heel je leven naar uitgekeken hebt", legt De Sutter uit bij Het Laatste Nieuws. "Bij de nationale ploeg speel je plots met spelers waarmee je niet elk weekend voetbalt, die je niet elke dag ziet. Dan is het altijd moeilijker om in de match te komen. Dat is in mijn ogen de hoofdreden van een mindere partij."

Voor De Sutter was evenwel geen probleem. "Ik was destijds iemand die graag met druk speelde, maar veel andere jongens presteerden net minder. Terwijl je in de nationale ploeg eigenlijk alleen maar kan winnen bij je debuut. Je bent er net bij omwille van je kwaliteiten. Zo'n De Ketelaere, maar ook Vanzeir of Theate moeten ervan profiteren en tegen zichzelf zeggen: ik ga het ook hier eens tonen."

Veel tijd om na te denken over die match heeft De Ketelaere niet. Vrijdagavond speelt Club Brugge in de competitie tegen KV Mechelen.