Vermaelen over Anderlecht: “Ik heb al lang niet meer met Kompany gesproken”

Vermaelen over Anderlecht: “Ik heb al lang niet meer met Kompany gesproken”

16-11-2021 10:20
13

Thomas Vermaelen speelt momenteel in Japan bij Vissel Kobe, maar zijn contract loopt begin januari af. De verdediger wordt al een tijdje in verband gebracht met een transfer naar België. Onder meer RSC Anderlecht wordt genoemd.

Vermaelen laat zich tegenover De Morgen uit over Anderlecht. “Ik heb Vince al lang niet meer gesproken. Kijk, ik ben heel flexibel over mijn toekomst. Ik ben niet de persoon die naar buiten gaat brengen of er al aan mijn mouw is getrokken. Ik hou zulke dingen liever binnenskamers. Maar ik hou echt wel met alle scenario’s rekening. Voetballen in eigen land geniet niet per se de hoogste prioriteit. Het is geen blinde vlek in mijn carrière die ik wil wegwerken.”

Er is één club waar Vermaelen graag naar had teruggekeerd. “Als Germinal nog bestond, was dat gevoel anders geweest. Dan was ik waarschijnlijk uit pure romantiek teruggekeerd. Het is de club waar ik ben opgegroeid, waar ik als jonge gast van vijf jaar gestart bent. Ik ben een jongen van het Veltwijckpark en het is bijzonder jammer dat Germinal Ekeren er niet meer is.”

De kans zit erin dat Vermaelen gewoon in Japan blijft. “Dat kan ook, want ik ben heel gelukkig in Japan. Mijn echtgenote en kinderen hebben het er ook naar hun zin. We hebben hier een geweldig leven en het zou geen straf zijn om er nog een jaartje aan toe te voegen. Het Japanse leven is zo rustgevend. Dat ligt eigenlijk zeer dicht bij mijn persoonlijkheid.”