Brazilië rekent af met Muñoz (Genk) en co en is nu al zeker van WK-ticket

Brazilië rekent af met Muñoz (Genk) en co en is nu al zeker van WK-ticket

12-11-2021 07:30
1

Brazilië heeft zich vrijdagnacht al verzekerd van een ticket voor het WK in Qatar. De ploeg van bondscoach Tite rekende af met Colombia en is daardoor als eerste Zuid-Amerikaanse land verzekerd van deelname aan het eindtoernooi.

In de Zuid-Amerikaanse WK-kwalificatie gaat Brazilië stijf aan kop. Bij een overwinning wisten De Goddelijke Kanaries al dat ze in 2022 naar Qatar mogen afreizen. Lang bleef de brilstand echter op het scorebord tegen Colombia waar Daniel Muñoz (KRC Genk) in de basis begon. Ploegmaat Jhon Lucumi bleef op de bank. 

Daar kwam in de 72ste minuut verandering in, toen Ajacied Antony het veld als invaller al had betreden. Vedette Neymar maakte een fraaie actie, waarna hij Lucas Paquetá bediende. De aanvallende middenvelder van Olympique Lyon aarzelde vervolgens niet en schoot hard raak: 1-0.

Dat werd uiteindelijk ook de einduitslag. Daardoor kan Brazilië het WK niet meer mislopen. Het mondiale eindtoernooi wordt in de winter van volgend jaar afgewerkt. Voor Brazilië wachten wel nog vijf kwalificatiewedstrijden, waaronder één tegen aartsrivaal Argentinië. Het is nog even afwachten wat er met het andere duel tussen Brazilië en Argentinië zal gebeuren. Die match werd eerder vroegtijdig stopgezet.