Rode Duivel Faes maakte indruk in Frankrijk: Die match tegen PSG, onvergetelijk

Rode Duivel Faes maakte indruk in Frankrijk: "Die match tegen PSG, onvergetelijk"

11-11-2021 15:00
1

Wout Faes ziet zijn sterke prestaties in Frankrijk beloond worden met een eerste selectie voor de Rode Duivels. De jonge verdediger speelt al enkele jaren op een hoog niveau in de Ligue 1. In Het Laatste Nieuws vergelijkt hij het Franse voetbal met de Jupiler Pro League.

Bij Stade Reims is Faes wekelijks een sterkhouder in de defensie. De 23-jarige verdediger miste dit seizoen zelfs nog geen minuut in de competitie. Faes verteerde de overstap van KV Oostende naar Reims in de zomer van 2020 alsof het niets was. Onze jonge landgenoot vergelijkt beide competities.

"Het voetbal is hier fysiek en technisch gezien toch nog een stapje hoger. Daarbij heb je ook nog een heleboel topwedstrijden tegen teams van een hoog niveau. Als je tegen Marseille, Lyon en Lille speelt merk je toch dat ze op een hoger niveau spelen", aldus Faes.

Daarbovenop is er uiteraard ook nog het treffen met PSG. Faes maakte zelfs het debuut van Lionel Messi vanop het veld mee. "Vier van de tien beste spelers ter wereld stonden toen op het veld. Het zijn ook maar mensen, maar ze kunnen wel héél erg goed voetballen. Het was een onvergetelijk moment voor mij", blikt de verdediger terug.