Venanzi spreekt over investeerders Standard: “Ik heb aanbiedingen gehad”

Venanzi spreekt over investeerders Standard: “Ik heb aanbiedingen gehad”

06-11-2021 13:13
2

Standard Luik zit al een tijdje in financiële problemen, maar daar komt binnenkort misschien verandering in. Bruno Venanzi sprak met La Dernière Heure en liet zich uit over mogelijke investeerders.

Er komt sowieso een kapitaalsverhoging bij Standard. “In januari 2022 komt er sowieso een kapitaalsverhoging. Ik heb al drie voorstellen binnengekregen. Ik verwacht met zekerheid een vierde, en misschien nog een vijfde. Luciano D’Onofrio behoort daar echter niet toe. Er is interesse van partijen die de club willen kopen, maar ook van partijen die tot het kapitaal willen toetreden, in een fiftyfifty-formule of met een minderheidsparticipatie.”

Venanzi wil Standard niet verkopen. “Ik wil de club niet volledig verkopen. Ik heb aanbiedingen gehad, maar dat interesseert me niet. ben ook niet geïnteresseerd in een 51-49 model, zeker niet als ik degene ben met 49 procent van de aandelen (lacht). Bij Lampiris (het energiebedrijf dat Venanzi mee heeft opgericht, red.) zaten we op 50-50 en dat werkte heel goed.”

“Het kunnen ook twee aandeelhouders van 40 procent en één van 20 procent zijn”, legt Venanzi verder uit. “Ik wil evenwaardig zijn aan de grootste aandeelhouder. Of Standard een satellietclub kan worden van een grote club (Tottenham en Arsenal worden genoemd, red.)? Op dit moment heb ik geen dergelijk voorstel binnen.”