Hoe de late gelijkmaker van Leipzig Club Brugge plots weer op scherp zet

4 november om 16:00
Laatste update: 4 november om 16:00

Club Brugge kon woensdag niet stunten in de Champions League. Meteen na de 4-1 nederlaag tegen Manchester City kreeg Blauw-Zwart nog slecht nieuws te horen. Leipzig wist in extremis alsnog een punt te pakken tegen PSG (2-2).

Georginio Wijnaldum leek woensdag de grote vriend van Club Brugge te worden. De Nederlander scoorde twee keer tegen Leipzig en leek op weg PSG een overwinning te bezorgen in Duitsland. Maar in de blessuretijd kwam Leipzig alsnog langszij. Dominik Szoboszlai scoorde vanaf elf meter.

PSG leed dus puntenverlies, maar ook voor Club Brugge betekende de gelijkmaker minder nieuws. Door de draw komt Leipzig terug tot op drie punten van Club Brugge in de groep met nog twee speeldagen te gaan.

Stand Groep A
01. Manchester City – 9 punten
02. PSG – 8 punten
03. Club Brugge – 4 punten
04. Leipzig – 1 punt

Op de volgende speeldag komt Leipzig over de vloer in het Jan Breydelstadion. Tot nu toe leek het erop dat Club Brugge zich met het oog op de derde plaats een nederlaag kon permitteren tegen de Duitsers, maar dat ligt nu anders. Wint Leipzig op 24 november? Dan springen de Duitsers in de stand over Club Brugge. Het doelpuntensaldo van Leipzig is beter. Winnen de Duitsers met twee doelpunten verschil dan is niet alleen het doelpuntensaldo beter, maar ook het onderlinge resultaat dat eerst doorslag geeft. Moest Club Brugge op de slotspeeldag nog een beter doelsaldo halen dan de Duitsers en gelijk eindigen, heeft het daar niets aan. 

Natuurlijk heeft Club Brugge haar lot nog volledig in eigen handen. Speelt het gelijk tegen Leipzig, dan is de derde plaats in de groep een zekerheid. Wint Blauw-Zwart? Dan mag het zelfs nog dromen van overleven in de Champions League. Het moet dan wel op de slotspeeldag gaan winnen bij PSG en de uitslag van Manchester City – PSG moet ook nog eens gunstig zijn voor Club Brugge. 

Indien Club Brugge met twee goals verschil verliest van Leipzig? Dan kan de derde plaats voor Club Brugge nog altijd, maar dan moet het op de slotspeeldag beter doen dan Leipzig. De Duitsers ontvangen op 7 december Manchester City.