'FC Barcelona gaat Umtiti voor de tweede keer vragen om te vertrekken'

'FC Barcelona gaat Umtiti voor de tweede keer vragen om te vertrekken'

03-11-2021 13:22

FC Barcelona zal Samuel Umtiti opnieuw verzoeken om te vertrekken. Er is interesse uit Frankrijk, Turkije en de Premier League voor de 27-jarige stopper, die afgelopen zomer weigerde om weg te gaan uit Catalonië.

Dit seizoen is Umtiti op een compleet zijspoor beland bij Barcelona: Ronald Koeman liet hem nog geen enkele minuut spelen, net als interim-trainer Sergi Barjuán. Afgelopen zomer probeerde Barcelona al om het contract van Umtiti te ontbinden, maar dat lukte niet. Nu zal de club dus een nieuwe poging doen om de 31-voudig international van de hand te doen, meldt Sport.

Barça heeft al aanbiedingen uit Turkije, Frankrijk en de Premier League ontvangen voor Umtiti. Sport noemt het 'teams die niet van het hoogste niveau zijn', maar volgens het medium zijn het prima opties voor Umtiti om zijn loopbaan nieuw leven in te blazen. Barcelona wil komende maand in gesprek met de verdediger over een mogelijk vertrek. Daarin zal Umtiti verzocht worden om mee te werken aan een transfer.

Umtiti speelt inmiddels ruim vijf jaar voor Barcelona. De nummer negen van La Liga nam hem in de zomer van 2016 over van Olympique Lyon. Bij de deal was een transfersom van 25 miljoen euro gemoeid. Dat bedrag zal Barcelona zo goed als zeker niet meer terugverdienen.