Referee Department blij met VAR-interventies in RSCA-OHL, maar niets over penalty

Referee Department blij met VAR-interventies in RSCA-OHL, maar niets over penalty

01-11-2021 14:00
17

Het Refereeing Department blikte maandag terug op enkele fases van de afgelopen speeldag. Het liet zich ook uit over de wedstrijdleiding in RSC AnderlechtOud-Heverlee Leuven. Over de late strafschopredding van Hendrik Van Crombrugge meldt het Referee Department (voorlopig) niets.

Maandag besprak het Refereeing Department drie fases uit Anderlecht – Oud-Heverlee Leuven. Zo geeft de instantie aan dat het doelpunt van Wesley Hoedt terecht werd afgekeurd. 'De VAR vraagt een on field review en de scheidsrechter beslist, na het zien van de beelden, het doelpunt af te keuren voor een fout van Anderlecht-speler Wesley Hoedt bij de opbouw van de aanval. Een terechte VAR interventie en eindbeslissing volgens het Professional Refereeing Department', klinkt het.

Ook wordt de rode kaart van Michael Murillo besproken. De scheidsrechter had de elleboogstoot van de rechtsachter van Anderlecht niet gezien, maar de VAR wel. 'De VAR vraagt een on field review en na het bekijken van de beelden besluit de scheidsrechter de rode kaart te geven aan de Anderlecht-speler voor gewelddadig gedrag. Het Professional Refereeing Department gaat akkoord met de VAR interventie en de eindbeslissing van de scheidsrechter.

Tot slot zegt het Refereeing Department nog iets over de rode kaart van Majeed Ashimeru, die hands maakte in de eigen zestien en een strafschop veroorzaakte. Ook deze was terecht volgens de instantie. Sory Kaba geraakte nadien niet voorbij Van Crombrugge. De doelman van Anderlecht stond evenwel niet goed op zijn lijn. Enkele weken geleden in Charleroi – Genk moest de strafschop worden overgenomen. Zondag was dat niet het geval. Het Refereeing Department heeft zich over die fase in Anderlecht - OHL (voorlopig) niet uitgelaten.

No Poll