Van den Brom beseft dat het heet wordt onder zijn stoel: Het is hier crisis

Van den Brom beseft dat het heet wordt onder zijn stoel: "Het is hier crisis"

25-10-2021 09:00 Laatste update: 09:09
24

Ondanks een eerste helft met een resem doelrijpe mogelijkheden ging KRC Genk met de billen bloot tegen KAA Gent: 0-3. Een gedeelte van de toeschouwers nam trainer John van den Brom op de korrel. De Nederlander beseft zelf maar al te goed dat het tij snel moet keren.

De cijfers zijn stilaan hallucinant. Genk verloor haar laatste vijf duels allemaal, Europese opdrachten meegerekend. Bovendien konden Paul Onuachu en co in vier van die vijf wedstrijden de weg naar het doel niet vinden ... Nee, van den Brom hoeft er geen doekjes meer om te winden. "Het is hier crisis", tekende Het Nieuwsblad op uit de mond van de trainer.

Van den Brom begrijpt dat de fans zich tegen hem keren. "Ik tref ook schuld", klinkt het edelmoedig. Hij vindt wel dat hij nog steeds de juiste man op de juiste plaats is. "Maar ook ik vind dat we met onze kwaliteiten veel te laag staan. Ik was het met jullie eens toen jullie ons voor de aanvang van het seizoen bovenaan het klassement voorspelden", geeft van den Brom toe.

Genk werd voor aanvang inderdaad, samen met Club Brugge, als dé titelkandidaat gezien. Na twaalf speeldagen zijn die ambities nog niet gerechtvaardigd. De Limburgers sprokkelden nog maar 17 punten op een maximum van 36, een nipte buis met andere woorden, waardoor het momenteel slechts tiende staat in de tussenstand.