Breaking news

'Cercle Brugge heeft trainer beet en stelt Antwerp-bekende voor'

Clement ziet Belgische trend: Er worden veel te snel kaarten gegeven

Clement ziet Belgische trend: "Er worden veel te snel kaarten gegeven"

Gepubliceerd: zondag 24 oktober 2021 om 23:20zo 24-10-2021 om 23:20

Scheidsrechter Verboomen had een drukke werkdag. In de partij tussen Antwerp en Club Brugge trok hij maar liefst acht kaarten. Club Brugge-coach Clement vind het een onrustwekkende trend in het Belgische voetbal.

Het was een potig duel zondagmiddag tussen Antwerp en Club Brugge. Ref Verboomen had zijn handen dan ook meer dan vol met beide kampen. Clement was na afloop kritisch over de arbitrage.

"Ik moet herhalen wat enkele collega’s de voorbije weken ook al eens gezegd hebben", citeert Sporza de coach. "Ik heb het idee dat onze scheidsrechters onder zo een grote druk staan dat ze bij elk klein dingetje een kaart trekken. En dan heb ik het niet enkel over Club Brugge, het gebeurt bij alle ploegen in onze competitie."

Volgens Clement is dat een groot verschil met de arbitrage op Europees niveau. "Er is een groot verschil met onze Europese wedstrijden. In ons land wordt er veel sneller gefloten voor mannelijke acties. Zelfs schouder tegen schouder wordt hier soms bestraft", aldus de T1 van Club Brugge.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws