Openda geniet na van tweeklapper: Goals tegen Feyenoord zijn altijd buitengewoon

Openda geniet na van tweeklapper: "Goals tegen Feyenoord zijn altijd buitengewoon"

05-10-2021 22:02

Loïs Openda is eindelijk los! Op speeldag acht van de Eredivise slaagde hij er dan toch in om zijn eerste doelpunten van het seizoen op het scorebord te toveren. Tegen Feyenoord (2-1) maakte de huurling van Club Brugge er meteen twee. 

"Natuurlijk telt dit mee in mijn nog jonge carrière tot nu toe", reageert Openda bij VOO Sport. "Doelpunten tegen een grote club als Feyenoord, die zijn altijd buitengewoon. Nu probeer ik zo verder te doen en zoveel mogelijk goals te maken." Eerder schakelde Vitesse al RSC Anderlecht uit in de laatste voorronde van de Conference League.

De match tegen Feyenoord heeft alvast een boost gegeven. "Het was de eerste keer dat ik in ons eigen stadion speelde tegen een grote club", verwijst Openda naar de coronacrisis van vorig seizoen, toen er bijna nooit supporters aanwezig mochten zijn. "Het was bovendien onze eerste thuisoverwinning van deze campagne, dat is geweldig."

Voor Openda waren het pas zijn eerste treffers van het nieuwe seizoen. Dat doet uiteraard extra deugd. "Die helpen me om los te komen en geven mij vertrouwen", kijkt onze landgenoot al uit naar het vervolg. De komende dagen mag Openda zich opnieuw uitleven, ditmaal bij de Jonge Duivels.