Mignolet geeft fout tegen Anderlecht toe: Het is wel 'klote'

Mignolet geeft fout tegen Anderlecht toe: "Het is wel 'klote'"

04-10-2021 16:58
10

Club Brugge is er zondag niet in geslaagd om de drie punten te pakken tegen RSC Anderlecht en speelde met 1-1 gelijk. De Bruggelingen kwamen wel op voorsprong, maar gaven die nog uit handen. Bij het tegendoelpunt zag Simon Mignolet er niet al te best uit, vond hij zelf ook.

Invaller Benito Raman wist voor Anderlecht nog te scoren en verraste Mignolet door hem in de korte hoek te grazen te nemen. Een bal die er eigenlijk niet in mocht, weet ook Mignolet. "Ik verwachtte een voorzet", legt Mignolet uit bij Het Laatste Nieuws.

"Als je dat bij één speler niet hoeft te doen, dan is het bij Raman wel. Een beetje spijtig, maar in zulke situaties heb ik al vaak de voorzet eruit gehaald", geeft de doelman van Club Brugge aan. "Het is niet gokken, maar proberen situaties zo goed mogelijk te lezen. Je kan er tachtig procent van de voorzetten mee opkuisen, maar als de bal dan eens binnengaat, is het wel 'klote'", klinkt het.

Mignolet blijft ondanks het tegendoelpunt wel nog steeds het klassement in clean sheets aanvoeren in onze competitie. Hij zit aan vier clean sheet, hetzelfde aantal als Marko Ilic (KV Kortrijk), en Anthony Moris (Union), maar met één wedstrijd minder gespeeld.