Ondanks 15 op 15 en koppositie blijft Priske goudeerlijk: Onvoldoende controle

Ondanks 15 op 15 en koppositie blijft Priske goudeerlijk: "Onvoldoende controle"

03-10-2021 23:41
4

Royal Antwerp FC gaat het vervolg van deze nog prille oktobermaand in als (gedeeld) koploper van de Jupiler Pro League. Tegen KAA Gent had The Great Old het niet onder de markt, maar maakte goaltjesdief Michael Frey het verschil: 1-0. Brian Priske beseft dat Antwerp nog steeds niet op volle toeren draait.

Ondanks de historische avond voor Antwerp had de trainer het een en ander aan te merken. "We hadden onvoldoende controle, kregen te veel counters tegen en waren te onrustig met de bal", vat Priske de eerder belabberde prestatie van zijn troepen samen. Ook de voorbije wedstrijden had de Deen dat gevoel al. "We moesten met dezelfde focus blijven spelen, iets meer via de flanken gaan en proberen een overtal te creëren met onze aanvallers", geeft hij zijn jongens al wat werkpunten mee.

De huidige reeks van vijf opeenvolgende overwinningen is uiteraard mooi meegenomen, maar Priske beseft dat de ambities verder reiken. "Ik ben dan ook trotser op die mentaliteit dan op die vijftien op vijftien. Ik weet dat de supporters het beste van ons verwachten", mikt hij op beterschap in het veldspel. Antwerp krijgt nu twee weken de tijd om haar volgende wedstrijd voor te bereiden, een uitmatch op het veld van SV Zulte Waregem.