KV Kortrijk geeft in minuut 94 zege uit handen tegen Charleroi

02-10-2021 18:14

KV Kortrijk en Sporting Charleroi hebben zaterdag de punten gedeeld. In het Guldensporenstadion werd het 2-2. De bezoekers scoorden de gelijkmaker pas in minuut 94.

Twee ploegen wilden er zaterdag een aangename match van maken in Kortrijk. Kortrijk en Charleroi kregen voldoende kansen in de eerste helft, maar er werd slechts één keer gescoord. Dat moest dan ook nog eens gebeuren via een strafschop. Pechvogel Tchatchoua van Charleroi kreeg in de eigen zestien de bal tegen de hand. Penalty was het oordeel van de wedstrijdleiding. Selemani pakte het cadeau met veel plezier uit.

Na de pauze verdiende Charleroi de gelijkmaker en die kwam er ook. Nicholson – die terug in de basis stond – zette de 1-1 op het bord. Na de goal van de bezoekers schoten de spelers van Kortrijk weer wakker. Uiteindelijk was het invaller Alioui die Kortrijk terug op voorsprong bracht. In de slotfase ging Charleroi op zoek naar een nieuwe gelijkmaker en die kwam er ook in minuut 94. Gholizadeh schoot via D'Haene de eindstand op het bord.