Bondscoach Martinez over Januzaj: We maken ons zorgen

Bondscoach Martinez over Januzaj: "We maken ons zorgen"

08-11-2019 17:55 Laatste update: 18:00

Bondscoach Roberto Martinez heeft zijn selectie bekendgemaakt voor het tweeluik tegen Rusland en Cyprus. In de selectie is echter geen plaats voor Adnan Januzaj. Volgens Martinez zou Januzaj onvoldoende minuten spelen bij zijn club Real Sociedad. Januzaj zal de Rode Duivels dus niet kunnen helpen aan groepswinst.

Allereerst is Roberto Martinez vol lof over Adnan Januzaj. "We maken ons zorgen om Adnan. Het is een speler die thuishoort in onze plannen. En bovendien is het een speler die al een doelpunt heeft gescoord op een WK", citeert Het Laatste Nieuws de bondscoach.

Martinez ligt echter wakker van het feit dat hij niet zo veel speelminuten krijgt bij Real Sociedad. "Hij zit in een belangrijke fase van zijn carrière. We maken ons zorgen over zijn situatie bij zijn club."

Toch blijft de bondscoach in de kwaliteiten van Januzaj geloven. "We moeten verschillende profielen in onze selectie hebben. Adnan heeft een interessant profiel, want binnen de selectie is hij de enige linksvoetige speler die op de nummer 10 positie uit de voeten kan."

Tot dusver heeft Januzaj zeven wedstrijden gespeeld voor Real Sociedad. In totaal speelde hij amper 310 minuten voor de Spaanse club. Daarin was hij goed voor twee assists.