'Maes laat jong talent debuteren tegen Sassuolo'

'Maes laat jong talent debuteren tegen Sassuolo'

07-12-2016 11:02
1

Racing Genk sluit donderdag de groepsfase af met een uitmatch tegen het Italiaanse Sassuolo. De Limburgers zijn al geplaatst voor de volgende ronde, dus er staat behalve de groepswinst niets meer op het spel. Peter Maes is dan ook van plan om te roteren.

Maes moet twee spelers echter gedwongen missen. De coach kan op het middenveld niet beschikken over Alejandro Pozuelo en Tino-Sven Susic. Pozuelo pakte al drie gele kaarten in de groepsfase en de Spanjaard is daarom geschorst voor het slotduel. Susic heeft last van de knie en blijft achter in Genk om zich te laten behandelen aan de kwetsuur. Jere Uronen reist wel mee, nadat de Finse verdediger zijn rentree maakte bij de beloften.

Het Laatste Nieuws weet ook te melden dat Marco Bizot niet zal spelen in Italië. Maes geeft de Nederlandse doelman een match rust. Dat betekent dat de 19-jarige Nordin Jackers zijn debuut gaat maken voor Racing Genk. De jeugdinternational is sinds het vertrek van László Köteles naar Waasland-Beveren de reservekeeper en krijgt donderdag zijn kans van Maes.