Simons wil nog geen afscheid nemen: Misschien speel ik nog een jaar

Simons wil nog geen afscheid nemen: "Misschien speel ik nog een jaar"

01-12-2016 11:30
5

Op 11 december wordt Timmy Simons 40 jaar oud. Een veldspeler van 40, dat zien we niet vaak in het voetbal. Toch is Simons nog niet zeker dat hij volgende zomer op 'pensioen' gaat.

Eigenlijk dachten veel analisten dat Simons afgelopen zomer al zijn schoenen aan de haak zou hangen. De landstitel was een perfect orgelpunt geweest, maar Simons weet van geen ophouden. De middenvelder denkt er aan om zelfs op zijn 41ste nog voor Club te spelen. Anders hoopt hij op een functie in de staf.

"Ik denk elke dag aan later. Ik hoop bij Club betrokken te blijven, in welke functie dan ook. We moeten dat nog bekijken, maar ik hoop die gesprekken te voeren. En wie weet plak ik er gewoon eerst nog wel een jaartje achteraan", staat te lezen op Sporza.

Als het over Simons gaat moeten we vaak de records erbij halen, maar de oudste speler die ooit meedeed in de Belgische competitie wordt hij vermoedelijk toch niet. Dat is momenteel doelman Ratko Svilar, ex-Antwerp. Die was bij zijn laatste match liefst 44 jaar en 4 maanden oud.