Analist over trainerskerkhof Lokeren: 'De erfenis van Peter Maes is een probleem'

Analist over trainerskerkhof Lokeren: 'De erfenis van Peter Maes is een probleem'

26-10-2016 15:15

Georges Leekens is de volgende trainer die sneuvelde op Kerkhof Daknam. Roger Lambrecht is 21 jaar voorzitter van Lokeren en met Leekens vertrok ook de 21e(!) coach. Onthutsende cijfers. Peter Vandenbempt ziet de laatste jaren een terugkerend probleem.

Peter Maes hield het tussen 2010 en 2015 vijf jaar vol en is de langstzittende trainer in het tijdperk-Lambrecht. Maes presteerde uitstekend, maar zijn opvolgers konden hem niet evenaren. ''Na Maes, die lang in Lokeren werkte, zijn er een paar trainers die het geprobeerd hebben en dat schijnt toch een beetje moeilijk te zijn. Dat was bij KV Mechelen ook al zo, dus laten we nog maar eens onderstrepen wat Maes gepresteerd heeft'', zegt Vandenbempt in zijn analyse voor Sporza.

De radiocommentator bespreekt ook de denkwijze van bandengigant Lambrecht. ''Hij redeneert als een zakenman: hij heeft prachtige tijden beleefd met Peter Maes en in een verder verleden met Paul Put. Lambrecht kijkt naar de cijfers en wil goed voetbal zien. Hij redeneert: als we wegglijden in het klassement, moet ik de trainer vervangen. Het is niet moeilijker dan dat'', legt Vandenbempt uit.

Hij wil echter niet alle schuld bij de 85-jarige preses leggen, die dus op zoek gaat naar zijn 22e coach. ''Ik denk trouwens niet dat je kunt zeggen dat Roger Lambrecht het probleem van Lokeren is. Integendeel natuurlijk. Lambrecht heeft het geld en heeft Lokeren gemaakt tot wat het nu is.'' Vandenbempt denkt dat het echter wel tijd is voor vervanging. ''Hij wil er overigens al lang vanaf. Dat moet dus stilaan gebeuren, zodat hij van zijn rustige, oude dag kan genieten en Lokeren misschien een nieuw tijdperk kan ingaan'', besluit de analist.