AA Gent maakte geen schijn van kans bij Marusic: 'KVO is een betere stap'

AA Gent maakte geen schijn van kans bij Marusic: 'KVO is een betere stap'

19-10-2016 09:39

In de zomertransferperiode was er heel wat getouwtrek om Adam Marusic. De Serviër, die toen bij KV Kortrijk speelde, kon naar KV Oostende en AA Gent. Het werd uiteindelijk verrassend KVO en niet AA Gent.

"AA Gent is een heel grote club, maar voor mijn voetbaltoekomst is dit een betere stap", vertelt hij in Sport/Voetbalmagazine. "Ik koos voor Yves Vanderhaeghe , die heel dicht bij de spelers staat en mij absoluut wilde."

Er waren nog andere redenen waarom Marusic KVO verkoos. "Veel bekende gezichten: physical coach Gino Caen, Adi (Adnan Custovic, red.), Zarko Tomasevic Een goede keuze, al is de concurrentie hier veel groter: Brecht Capon als rechtsback, Fernando Canesin op de rechtsbuiten…"

"Hier speel ik meestal als flankaanvaller, in de nationale ploeg stond ik de laatste twee wedstrijden in de verdediging. Het maakt eigenlijk niet uit. Als ik maar op het veld sta", aldus Marusic. De flankspeler speelde dit seizoen al elf wedstrijden voor KVO. Hij kon twee keer scoren en was goed voor twee assists.