Vanden Borre kwaad op Anderlecht: Ze hadden mij moeten beschermen

Vanden Borre kwaad op Anderlecht: "Ze hadden mij moeten beschermen"

01-10-2016 15:12

Anthony Vanden Borre speelt dit seizoen bij Montpellier, maar zijn grote liefde is uiteraard Anderlecht. Daar werd hij op heel jonge leeftijd voor de leeuwen gegooid. Te jong, vindt hij nu.

In een interview met RTBF is Vanden Borre bijzonder bitter over de jeugdopleiding die hij genoot. Hij mocht samen met zijn vriend Vincent Kompany naar de kern, maar werd nauwelijks in het oog gehouden. "Anderlecht was op dat moment misschien nog niet klaar om één of twee jongeren zo snel te laten doorstromen. Vincent was klaar voor de voetbalwereld, ik was nog te fragiel", 

Vanden Borre wijt de meeste van zijn latere problemen dan ook aan het bestuur. "Ik neem het bestuur van Anderlecht kwalijk dat ze me niet goed begeleid hebben. Dat mijn carrière op deze manier verlopen is, is ook hun schuld. Ik was nog een kind, ze hadden me moeten beschermen. Anders had mijn lot anders kunnen zijn. Mediatraining kregen we bijvoorbeeld niet. Na mijn eerste wedstrijd zeiden ze me gewoon dat ik met de televisie moest gaan praten. Dat verliep natuurlijk rampzalig. Dat zijn details, maar het imago dat je voor de rest van je carrière achtervolgt, wordt in het begin gevormd."