Ferrera over ontslag: ''Ik stapte binnen met mijn laptop en buiten met mijn C4''

Ferrera over ontslag: ''Ik stapte binnen met mijn laptop en buiten met mijn C4''

30-09-2016 16:00

Yannick Ferrera moest dit seizoen als eerste trainer het veld ruimen. Zijn ontslag bij Standard hing al maanden in de lucht en was kansloos tegen diverse bestuursleden. De coach vond snel onderdak bij KV Mechelen en blikt nu uitgebreid terug op die hectische periode.

Ferrera vertelt in Het Laatste Nieuws hoe hij zijn ontslag vernam. "Ik was die dinsdagochtend vroeg op de club. Ik had al ontbeten en om 9 uur had ik een vergadering met de directie over hoe we na de transferperiode met onze ruime kern zouden omspringen. Ik stapte binnen met mijn laptop en buiten met mijn C4."

Hij werd ontvangen door voorzitter Bruno Venanzi en technisch directeur Olivier Renard. Zij vertelden hem direct waar het op stond. 'We gaan niet rond de pot draaien, het stopt hier.' Vervolgens kreeg Ferrera enkele redenen te horen. ''De resultaten werden me aangerekend, maar ook de manier waarop ik met het bestuur en de staf omging, was in hun ogen een probleem. Renard verweet me dat ik de spelersgroep niet goed wist te managen.''

Tijdens het gesprek besloot Ferrera geen weerstand meer te bieden tegen de bestuurders, hoewel hij het absoluut niet met hun eens was. ''Ik had op dat moment wel 100 argumenten kunnen aanhalen om hun redenen te weerleggen, maar ik had geen zin meer om daar tegen in te gaan. Ik heb mijn papieren in ontvangst genomen en ben afscheid gaan nemen van de spelers."