Camps maakt zeer verrassende keuze: Voor mij is de Gouden Schoen gekend

Camps maakt zeer verrassende keuze: "Voor mij is de Gouden Schoen gekend"

24-09-2016 13:27
1

Wie wordt de Gouden Schoen 2016? Dat weten we pas over een dikke drie maanden, maar Hugo Camps van Het Laatste Nieuws ziet maar één échte winnaar: Davino Verhulst. 

Het is ondertussen geweten dat Verhulst een zwaar zieke dochter heeft. Camps vindt het bewonderenswaardig hoe de doelman van Sporting Lokeren toch op hoog niveau blijft acteren. "Het is bijzonder dat een doelman tijdens zo'n lijdensweg nog de moed heeft om te keepen. Verhulst speelde zelfs een sterk seizoen. Er zijn nog voetballers die met een zwaar hart om privéleed over de velden draven en hun ploeg op sleeptouw nemen. Thomas Buffel is er ook zo een."

Camps vindt dan ook dat Verhulst een opzienbarende prestatie heeft geleverd. "Er wordt door supporters weinig rekening gehouden met privéomstandigheden van spelers. Meestal uit onwetendheid. Als je dan leest wat voor een heroïsch gevecht Verhulst heeft geleverd om zijn dochtertje bij te staan, is er alleen nog schaamte voor enig misprijzend boegeroep. Blijven voetballen in schrijnend verdriet om een kind is een onmenselijke prestatie. Voor mij is de Gouden Schoen gekend: Davino Verhulst."