Opgemerkte gasten op tribunes van Versluys Arena tijdens Oostende-Gent

Opgemerkte gasten op tribunes van Versluys Arena tijdens Oostende-Gent

18-09-2016 23:30

Roberto Martinez en Chris Van Puyvelde waren zondagavond opvallende getuigen van de thuisoverwinning van KV Oostende tegen KAA Gent. De bondscoach en de technische directeur van de voetbalbond kwamen waarschijnlijk scouten voor de Rode Duivels. Om welke speler(s) het zou gaan, valt moeilijk te zeggen.

In totaal verschenen acht Belgen aan de aftrap van de clash aan de kust. Brecht Capon, Mathias Bossaerts, Michiel Jonckheere, Yassine El Ghanassy (allen Oostende-spelers), Rob Schoofs en Dieumerci Ndongala (beiden Gentenaars) lijken -voorlopig- niet meteen kandidaten voor een selectie voor de nationale ploeg. Datzelfde geldt voor KVO-invaller Bruno Godeau.

Silvio Proto en Thomas Foket passen daarentegen wel enigszins in dat profiel. De 33-jarige doelman van de Kustboys telt al dertien caps, maar is inmiddels voorbijgestreefd door jonge talenten als Matz Sels en Koen Casteels. De meest valabele kandidaat lijkt dus Foket te zijn. De backposities zijn al enige tijd pijnpunten bij de Rode Duivels, terwijl Foket aan zijn derde jaar als basiskracht bezig is bij de Buffalo's.