OFFICIEEL: Belangrijk bestuurslid is de volgende die vertrekt bij Standard

OFFICIEEL: Belangrijk bestuurslid is de volgende die vertrekt bij Standard

12-09-2016 18:27

Het blijft rommelen bij Standard. Na het ontslag van Yannick Ferrera leek er eindelijk rust te komen, maar niets is minder waar. Nu zou ook bestuurslid en algemeen directeur Bob Claes de Rouches verlaten.

Sporza-journalist Bert Sterckx meldt dat Claes voortaan niet meer actief zal zijn voor Standard. Hij verlaat de club. Er is geen reden voor het vertrek gegeven, maar interne strubbelingen lijken achter de beslissing te liggen. Het is een publiek geheim dat de algemeen directeur van Standard een grote fan was van Ferrera. Maar bij Standard besloot men toch om de coach te ontslaan. Dat deed men ook zonder zijn medeweten, Claes was op het moment van het ontslag namelijk in Zwitserland voor een vergadering met de European Club Association.

Claes was enkele jaren actief bij de Rouches. De 35-jarige Claes kwam als vertrouweling van ex-eigenaar Roland Duchâtelet in 2011 in dienst bij Standard en werd commercieel directeur. Hij werd daarna aangesteld als algemeen directeur toen Bruno Venanzi de club overnam. Hij zag zijn macht echter afnemen toen Daniël Van Buyten het bestuur vervoegde. Daardoor zouden er twee kampen zijn ontstaan bij Standard.

Update 18:27: Standard heeft op de officiële website bevestigd dat Claes de club verlaat. Voorzitter Venanzi krijt een meer uitvoerende rol binnen de club. Hij zal omringd worden door een klein directiecomité.