Standard en Club Brugge delen punten na aangenaam kijkstuk in Jan Breydel

28-08-2016 16:13
7

Standard heeft in Jan Breydel ei zo na voor een verrassing gezorgd door de drie punten mee te pakken. De ploeg van de gecontesteerde Yannick Ferrera was dodelijk efficiënt, maar moest tevreden zijn met een 2-2 gelijkspel.

Club Brugge domineerde de eerste helft tegen Standard, maar zag dat wel niet al te veel grote kansen opleveren. Scoren lukte dan ook niet. Dat deden de bezoekers wel. Ryan Mmaee, een van de betere spelers van Standard, legde de bal knap in de loop van Birama Touré en die kon veel te makkelijk scoren. Jelle Vossen scoorde ook nog, maar de goal werd afgekeurd voor buitenspel van Claudemir.

Na de rust schakelde Club Brugge nog een versnelling hoger en Felipe Gedoz zorgde na 52 minuten voor de verdiende gelijkmaker. De stormloop van de thuisploeg ging echter snel weer liggen en zo leken we af te stevenen op een 1-1 eindstand tot Edmilson uit het niets de 1-2 scoorde. Hij profiteerde van een slechte uitworp van Ludovic Butelle. Michel Preud'homme greep in en stuurde Björn Engels naar voor. Die kopte in de 93ste minuut de gelijkmaker binnen.