Manager bedreigt Racing Genk, wordt Bailey de nieuwe Defour?

Manager bedreigt Racing Genk, wordt Bailey de nieuwe Defour?

21-08-2016 09:27
2

Het zit er bovenarms op tussen Racing Genk en de manager van Leon Bailey. Dat blijkt uit de Facebook van Craig Butler. Die dreigt nu met de Wet Van '78 als Bailey geen transfer naar Ajax krijgt.

Ajax heeft verregaande interesse in Bailey, en Butler heeft al laten weten dat hij zijn zoon naar Nederland wil zien verhuizen. Ajax heeft al verschillende mooie aanbiedingen gedaan, maar Racing Genk laat niet met zich sollen. Algemeen directeur Patrick Janssens liet al weten dat hij de FIFA inschakelt als Butler blijft onderhandelen met Ajax. Dat mag niet zonder toestemming van Genk.

Nu komt Butler op de proppen met een zeer bijzondere post op Facebook. Hij post een beschrijving van de Wet van 1978. Die laat een speler toe om te vertrekken bij een club als zijn volgende club zijn contract afkoopt. De wet is controversieel en wordt bijna nooit gebruikt. In België is er een ongeschreven afspraak tussen de clubs om de wet nooit te gebruiken. Die afspraak is echter al meermaals geschonden, onder meer bij de transfer van Steven Defour naar Standard.

"Interessante wet, is het niet? Ik doe altijd mijn research", is de niet mis te verstane commentaar van Butler.