Alles om voor te spelen, Essevee en Lommel vinden geen winnaar

27 april - 21:51 Laatste update: 22:03
1

De eerste 'halve finale' tussen SV Zulte Waregem en Lommel heeft niet voor een winnaar kunnen zorgen. Thuisploeg Essevee leek wel op weg naar de belangrijke overwinning, maar gaf die in het slot nog uit handen: 1-1.

De thuisploeg begon het sterkst met een vroege kans voor Ndour, maar zijn schot richting De Busser raakte niet voorbij de doelman. Daarna nam Lommel het initiatief over, met kansen voor Rosa en Vancsa, terwijl De Wolf attent bleef in het doel. In hetslot van de eerste helft leek Essevee dan toch de leiding te nemen na een kopbal van Machado. Maar de VAR greep in en constateerde correct dat de bal via de hand van Ndour in het doel belandde. Bij de rust stond het nog steeds 0-0.

Na de pauze zochten beide teams naar minstens één doelpunt als bonus voor de terugwedstrijd. Essevee drong het meest aan en had pech toen een poging van Nnadi via De Busser en de paal niet tot een doelpunt leidde. Halverwege de tweede helft kreeg de thuisploeg hulp van de bezoekers toen Granell hands maakte en er een strafschop werd toegekend. Jelle Vossen zorgde vanaf de stip voor de verlossende treffer: 1-0.

Die kleine voorsprong leek Zulte Waregem mee te nemen naar de terugwedstrijd, tot Dermane het thuispubliek in de slotfase met een prachtig schot in de verre hoek verraste: 1-1. In de resterende minuten miste Vossen nog een grote kans, waardoor de wedstrijd eindigde in een gelijkspel.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.