Europese tickets schuiven (hoogstwaarschijnlijk) op na bekerwinst Union Saint-Gilloise

Europese tickets schuiven (hoogstwaarschijnlijk) op na bekerwinst Union Saint-Gilloise

9 mei - 17:50 Laatste update: 10 mei - 10:41
8

Union Saint-Gilloise is erin geslaagd om de bekerfinale te winnen van Royal Antwerp FC. Net als Club Brugge en RSC Anderlecht waren de Brusselaars al zeker van Europees voetbal, maar daarnaast is de bekerwinst (hoogstwaarschijnlijk) goed nieuws wat de strijd om de vierde en vijfde plek in de Champions' play-offs betreft. 

Normaal gezien zou de derde in de stand een ticket voor de tweede kwalificatieronde voor de Europa League krijgen. Union heeft echter al een ticket voor de Play-offs van de Europa League op zak. Indien Union in de top drie eindigt - en met een voorsprong van 8 punten met nog slechts 9 punten te verdienen lijkt die kans érg groot -, schuiven alle Europese tickets een rijtje op. 

Dit houdt in dat de nummer vier dan meteen de tweede kwalificatieronde voor de Europa League mag spelen, én dat nummer vijf naar het barrageduel met KAA Gent mag. Goed nieuws dus voor KRC Genk en Cercle Brugge. Ook Royal Antwerp FC maakt ondanks de nederlaag zo nog kans op een Europees ticket volgend seizoen.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.