Burgess na bekerwinst: Een enorme opluchting, we schrijven geschiedenis!

Burgess na bekerwinst: "Een enorme opluchting, we schrijven geschiedenis!"

9 mei - 18:25
2

Union Saint-Gilloise is erin geslaagd om met 1-0 te winnen van Royal Antwerp FC in de finale van de Beker van België. Het was een vraagteken of verdediger Christian Burgess tijdig fit zou raken bij de Brusselaars, maar uiteindelijk raakte hij toch speelklaar. Na afloop reageerde de 32-jarige Engelsman opgelucht. 

Het was van 1935 geleden dat Union nog een prijs kon pakken. Het feit dat ze nu de beker op zak hebben, blijkt er een enorme last van de schouders te vallen. "Het is inderdaad een enorme opluchting", aldus Christian Burgess voor de camera van Sporza. "We schrijven hier geschiedenis."

Burgess geeft toe dat de overwinning emotioneel erg beladen is. "Uiteraard komen er nu heel wat emoties bij kijken. Ik ben zo trots op het team, op de fans, op iedereen", zegt Burgess. "Credit aan de eigenaars en de voorzitter ook! Iedereen werkt zo hard dag in dag uit."

De centrale verdediger wil nu eerst genieten van de overwinning, maar beseft dat er nog belangrijke wedstrijden aan zitten te komen in de Champions' Play-offs. "We moeten dit nu vieren, maar daarna meteen opnieuw de focus leggen op de competitie", besluit Burgess. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.