Italiaanse media over Club Brugge: 'Trots op overwinning tegen een sterk team'

9 mei - 09:00 Laatste update: 15:10
18

Club Brugge heeft moedig gestreden, maar is uitgeschakeld in Europa. Fiorentina was over twee matchen te sterk en daar schreven de Italiaanse media over. VoetbaPrimeur.be bekeek wat de Italianen te melden hadden.

Club Brugge sterk team
Fiorentina-trainer Vincenzo Italiano is trots op zijn team na de overwinning tegen een sterk team. "De pech van de lat achtervolgt ons, gelukkig scoorden we de penalty met Beltran. In een ongelooflijke chaos en tegen een sterk team: goed gedaan door mijn jongens'', vertelde trainer Italiano volgens Tuttosport na het behalen van een finaleplek.

Zware dobber
Repubblica erkent dat Fiorentina het lastig had tegen Club Brugge. 'Wat een inspanning. Na een eerste helft van pure pijn, waarin Brugge de Viola onder druk zette en De Cuyper scoorde voorbij Terracciano, die niet onberispelijk was en in de eerste helft een twijfelachtige indruk maakte. Drie keer raakte Fiorentina de lat, een beetje pech maar ook veel fouten. Net als die bij de 3-2 overwinning in de heenwedstrijd', aldus Repubblica

Club Brugge zakte weg
In de tweede helft keerde het tij echter en werden de Italianen sterker. 'Daarna een tweede helft met een andere instelling. Brugge zakte weg, de Viola verhoogden het tempo. Kansen kwamen, de palen werden geraakt, het dominante spel kwam tevoorschijn. En ook die penalty uit een voorzet van Gonzalez na een inworp. Dan nog zeven minuten extra tijd, het wonder van Terracciano op Vanaken en de onbedwingbare vreugde van de Viola. Florence droomt opnieuw', aldus Repubblica.

Penalty voor Italianen
Repubblica zag Club Brugge-spelers een penalty veroorzaken die niet te keren viel. 'De vaak bekritiseerde aanvaller (Nzola, red.) die niet opgeroepen werd voor sommige wedstrijden vanwege familieproblemen, besliste de heenwedstrijd met een doelpunt in blessuretijd en ging dan voluit voor de penalty veroorzaakt door Mechele en omgezet tot een goal door Beltran, die hard schoot naar de rechterkant van het doel van Mignolet, die goed anticipeerde maar de bal niet kon tegenhouden', aldus het Italiaanse medium.