'Napoli stuurde scouts om drie Club Brugge-spelers in de gaten te houden'

'Napoli stuurde scouts om drie Club Brugge-spelers in de gaten te houden'

9 mei - 18:43
2

Ondanks de uitschakeling in de halve finales van de UEFA Conference League, heeft Club Brugge het allesbehalve slecht gedaan op het Europese toneel. Dat is uiteraard ook de Europese topclubs niet ontgaan. Volgens Tuttomercatoweb stuurde SSC Napoli scouts om drie spelers van Blauw-Zwart in de gaten te houden. Het zou gaan om Jorne Spileers, Kyriani Sabbe en Ferran Jutglà.

Napoli bereid zich, net als vele andere clubs uit de Serie A en daarbuiten, voor op een drukke transfermercato. Daarbij zou het een oogje laten vallen hebben op drie spelers van Club Brugge. 

Jorne Spileers speelt een sterk seizoen aan de zijde van Brandon Mechele en mocht al eens de geblesseerde Zinho Vanheusden vervangen bij de Rode Duivels. Het feit dat hij nog maar 19 jaar is en dus nog een enorme progressiemarge heeft, wekt de interesse bij Napoli. Spileers heeft een martkwaarde van 5 miljoen euro, maar de Italiaanse krant is zich ervan bewust dat Club Brugge een veelvoud zal vragen voor z'n centrale verdediger. 

Daarnaast speelde ook de andere 19-jarige verdediger, Kyriani Sabbe, zich in de kijker. Sabbe maakt dit seizoen z'n absolute doorbraak bij Blauw-Zwart en was tot dusver goed voor één doelpunt en vier assists in 33 wedstrijden. Hij heeft een marktwaarde van 2,5 miljoen euro, maar ook bij Sabbe maakt Tuttomercatoweb zich geen illusies dat die prijs zal volstaan. 

Tot slot zouden de Italianen ook een oogje laten vallen hebben op Ferran Jutglà. Vooral de polyvalentie van de Spanjaard zou een enorme troef kunnen zijn volgens de Italiaanse krant. Benieuwd of hij volgend seizoen nog actief zal zijn bij Blauw-Zwart indien de interesse concreet wordt. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.