'Genk wil monsterbedrag voor Bailey, nieuwe aanbieding van Ajax afgeslagen'

'Genk wil monsterbedrag voor Bailey, nieuwe aanbieding van Ajax afgeslagen'

20-08-2016 07:00

Het is Ajax menens in de strijd om Leon Bailey. De Amsterdammers hebben bij KRC Genk voor de tweede keer in enkele dagen tijd een miljoenenbod uitgebracht voor de vleugelspeler. De Limburgers hebben die aanbieding echter opnieuw geweigerd en hopen op de jackpot: 20 miljoen euro.

Dat zou algemeen directeur Patrick Janssens aan Het Laatste Nieuws hebben laten weten. Naast dat waanzinnige bedrag zou Genk ook eisen dat Bailey nog een jaar in de Luminus Arena actief blijft. Ofwel verkopen de Limburgers hem dus volgende zomer, ofwel realiseert hij nu zijn droomtransfer, maar wordt hij nog een seizoentje uitgeleend.

Ajax krijgt momenteel dus nul op het rekest. De Amsterdammers kwamen eerder met een bod van elf miljoen euro op de proppen en zouden dat de voorbije dagen zelfs nog verhoogd hebben. Via bonussen en een doorverkooppercentage zou Genk nu al uitzicht hebben op vijftien miljoen. Te weinig, oordeelt het Genkse bestuur.

Topcompetitie als bestemming
Janssens is ervan overtuigd dat Bailey in Genk nog kan "doorgroeien". "Na dit seizoen is hij klaar voor een stap hogerop. Wij erkennen dat Ajax een grotere club is dan Genk, maar wij menen dat, als een speler met de kwaliteiten van Leon in Genk vertrekt, hij meteen naar een grotere competitie moet dan de Nederlandse."

De Genkenaren hopen de Jamaicaan dan ook te kunnen behouden. "Liefst van al verkopen we niet nu, maar volgend seizoen. Daarom plakken we ook 20 miljoen euro op zijn hoofd. Dat is een prijs die enkel de échte topploegen zullen kunnen neertellen." Uitkijken of Ajax de strijd nu staakt of nog een versnelling hoger schakelt.