'Broertjes Babangida betrokken in auto-ongeluk, Ibrahim overleden'

'Broertjes Babangida betrokken in auto-ongeluk, Ibrahim overleden'

10 mei - 20:14

Voormalig Ajax-aanvaller Tijjani Babangida is zwaargewond geraakt bij een auto-ongeluk. Dat melden diverse media uit zijn thuisland Nigeria. Ibrahim, zijn broer én oud-speler van FC Volendam, zou het ongeluk niet hebben overleefd. 

Het ongeluk zou gebeurd zijn op de snelweg tussen Kaduna en Zaria. Wat er precies is gebeurd, is niet duidelijk. Wel is duidelijk, zo melden Nigeriaanse media, dat de vijftigjarige Babangida in kritieke maar stabiele toestand verkeert. Ook zijn vrouw zat in de auto. Zij is met verwondingen opgenomen in het ziekenhuis in Zaria. 

Babangida begon zijn loopbaan in Nederland bij Roda JC, waar hij in 1991 neerstreek. De oud-international kwam ook nog op huurbasis uit voor VVV-Venlo, waarna hij in 1996 naar Ajax vertrok. Daar stond de buitenspeler, die ook nog eens verhuurd werd aan Vitesse, tot 2003 onder contract. Als international van Nigeria nam hij deel aan het WK van 1998.

Zijn broer Ibrahim Babangida speelde tussen 1997 en 2002 voor FC Volendam. Hij is slechts 47 jaar geworden.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.