Vandereycken kritisch op drie spelers van Club Brugge: “Konden geen pijn doen”

Vandereycken kritisch op drie spelers van Club Brugge: “Konden geen pijn doen”

10 mei - 11:14
7

Voormalig bondscoach René Vandereycken, nu actief als analist, laat geen detail aan zijn oog ontsnappen. Tijdens de halve finale van de Conference League tussen Club Brugge en Fiorentina keek hij kritisch toe. 

Vandereycken deelde in Het Nieuwsblad zijn inzichten over de wedstrijd. “Drie flankspelers van Club waren niet op niveau.” Hij benadrukte de gebreken in de prestaties van de spelers. “De drie andere - Jutgla, Skoras en Sabbe - hebben Fiorentina helemaal geen pijn kunnen doen. Die waren echt op verdedigen aangewezen.” 

Vandereycken erkende echter de inzet van De Cuyper: “Alleen De Cuyper offensief een bijdrage geleverd heeft.” Hoewel Vandereycken kritisch was op de prestaties van Club Brugge, prees hij enkele individuele spelers: “Bij Club was Vanaken de beste, bij Fiorentina was dat Arthur. Zij waren de twee spelers die rust uitstraalden.” 

Hij wees ook op positieve aspecten in het samenspel. “De wisselwerking tussen Vanaken, die vaak naar de linkerflank uitweek, en De Cuyper, liep goed.” Vandereycken concludeerde dat de moeite met het tempo van sommige spelers leidde tot tegendoelpunten: “Te veel spelers hadden moeite met het tempo. En dan is het normaal dat je nog een doelpunt tegen krijgt, op welke manier dan ook.” 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.