Van der Elst snapt plots vertrek: In het belang van Genk, Vrancken én Hein

Van der Elst snapt plots vertrek: "In het belang van Genk, Vrancken én Hein"

10 mei - 18:29
7

Velen zagen het ondertussen aankomen, maar toch was het vertrek van Wouter Vrancken bij KRC Genk erg plots. Voetbalcommentator en analist Franky Van der Elst begrijpt echter de keuze om nu al uit elkaar te gaan, in het belang van de club, Vrancken én KAA Gent-coach Hein Vanhaezebrouck. 

Volgens Van der Elst moet er niet enkel naar KRC Genk gekeken worden. "Vrancken zal het zelf ook beu geweest zijn", klinkt het in Het Belang van Limburg. "Die zal ook wel gedacht hebben: ik hoor eens hoe het zit bij andere ploegen."

Vooral het geflirt met KAA Gent speelt een rol volgens de analist. "'Een barrage zou tegen KAA Gent zijn - en onze coach flirt met KAA Gent', dit is in het belang van iedereen: Genk, Vrancken én Hein", aldus Van der Elst. "Even tegen de ploeg waarvan de coach volgend jaar je plaats inneemt… dat werkt langs twee kanten. Als het slecht zou aflopen, kan Hein misschien het verwijt krijgen dat hij Gent een loer wil draaien."

Wat de wedstrijd van KRC Genk tegen RSC Anderlecht betreft, hoeft het plotse vertrek geen drama te zijn voor de Limburgers volgens Van der Elst. "Maar nu moet je op de mentale sterkte rekenen van je groep, en daar heeft het bij Genk toch al vaak aan gemankeerd", zegt de analist. "Ik zou bijna durven zeggen: een gebrek aan leiderschap op belangrijke momenten. Dat zullen ze nu wel moeten tonen. Maar goed, Olivieri neemt over. Die mens kent er ook wel iets van."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.