Analisten maken gehakt van verklaring Ten Hag: 'United een puinhoop'

Analisten maken gehakt van verklaring Ten Hag: 'United een puinhoop'

27 april - 20:45
1

Erik ten Hag baalt van de late gelijkmaker, maar hij is wel zeer tevreden over het spel van Manchester United in de Premier League-wedstrijd tegen Burnley. De Nederlandse manager zag zijn ploeg domineren tegen de troepen van Vincent Kompany. De Britse analisten kunnen zich daar echter niet in vinden en zijn zeer kritisch op hem.

Manchester United kwam na 79 minuten op voorsprong via Antony, maar drie minuten voor tijd kwam laagvlieger Burnley langszij. The Mancunians wisten daardoor slechts één van de laatste zes competitieduels te winnen. "We brachten onszelf in winnende positie en gaven het nog weg. We domineerden grote delen van de wedstrijd. Alleen in het tweede deel van de eerste helft gaven we kansen weg, de rest van de wedstrijd was van ons", analyseert Ten Hag bij de BBC.

Ten Hag vond de late penalty voor Burnley wel terecht na een onhandige actie van Andre Onana. "Maar aan de andere kant zag ik ook minstens drie penalty's, Garnacho had er bijvoorbeeld een moeten krijgen. De arbitrage was inconsequent", meent de ex-coach van Ajax, die een opmerking dat United weer een voorsprong uit handen gaf pareerde. "We zijn op dit moment een van de meest dynamische en vermakelijke teams van de competitie. We creëren enorm veel kansen en spelen goed voetbal."

De verklaring van Ten Hag is evenwel olie op het vuur voor de analisten. "Weer een slechte prestatie. Nog een optreden zonder enige stijl of indentiteit", begint Tim Sherwood bij Sky Sports. "Bij balbezit draait het om momenten en zonder bal is het een puinhoop. Manchester United is mijlenver verwijderd van Arsenal en Manchester City." Volgens de ex-manager van Tottenham Hotspur moet Ten Hag zich dat aanrekenen. "De man heeft hier nu lang genoeg gewerkt, hij heeft zijn eigen spelers kunnen halen. Ik zie niet wat hij wil. Er moet iets veranderen op Old Trafford, want dit is niet goed genoeg."

Owen Hargreaves neemt Ten Hag eveneens de maat. "Burnley had meer balbezit dan United op Old Trafford. Dat is toch bizar, je zou niet vermoeden dat Burnley vecht om lijfsbehoud", stelt de oud-speler van The Mancunians in gesprek met het Premier League-kanaal.