Omkoopschandaal in Vierde Provinciale, één speler riskeert tien(!) jaar schorsing

Omkoopschandaal in Vierde Provinciale, één speler riskeert tien(!) jaar schorsing

27 april - 23:22
7

In de Jupiler Pro League kregen we in het verleden al te maken met omkoopschandalen, maar ook in het provinciaal voetbal zorgt het voor problemen. Meer bepaald bij vierdeprovincialer Koersel B, dat de titel dreigt te verliezen.

Eerder deze maand stond er in Vierde Provinciale B de topper tussen Kadijk B en Weerstand Koersel B op het programma. Een duel waarbij Koersel B een goede zaak kon doen in de strijd om de titel. Eén speler van Koersel B wou volgens Het Nieuwsblad 'iets' regelen en sprak met doelman Dennis Snoekx van Kadijk B.

"Ik kreeg enkele dagen voor de match een berichtje van een Koersel-speler", geeft Snoekx aan. "Vreemd, want ik ken niemand van die club. Daarom besloot ik hem te laten terugbellen op een later moment en om een opname te maken van het gesprek. Ik wil immers niet bij zo’n zaken betrokken zijn en wilde me indekken met die opname. Ik heb de Koersel-speler afgescheept en ik denk dat de wedstrijd fair is verlopen", zegt Snoekx.

Zware straffen
Het audiofragment verspreidde zich daarna razendsnel en kwam ook bij Voetbal Vlaanderen terecht. Dat vordert nu zware straffen voor Koersel, maar ook Kadijk. "Men dient zich te onthouden van elke daad of poging tot wedstrijdvervalsing en iedereen moet onverwijld elke daad of poging tot wedstrijdvervalsing melden", aldus het Bondsparket.

Koersel B werd uiteindelijk kampioen, maar dreigt die titel nu te verliezen. De Koersel-speler moet nu ook vrezen voor een aansluitingsverbod van één jaar. De voorzitter, secretaris en een bestuurslid van de club kunnen voor één jaar worden geschorst.

Diezelfde schorsing kan ook klokkenluider Snoekx krijgen, samen met zijn trainer en de secretaris van de club omdat zij geen melding hadden gemaakt van de mogelijke wedstrijdvervalsing. Al geeft men bij Kadijk aan dat die melding er wel was.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.