De Mil en Riemer maken weinig indruk op ex-staflid: Minder dan Mazzu

De Mil en Riemer maken weinig indruk op ex-staflid: "Minder dan Mazzu"

27 april - 21:00
6

Sporting Charleroi wist zich vrijdag te verzekeren van het behoud en mag zich opmaken voor een nieuw jaar in de Jupiler Pro League. Mission accomplished voor Rik De Mil, al maken zijn resultaten weinig indruk op de voormalige Charleroi-man Sandro Salamone.

De videoanalist werkte in het verleden met Felice Mazzu samen bij KRC Genk, Union, RSC Anderlecht en Sporting Charleroi. Die laatste club heeft hij samen met Mazzu inmiddels verlaten en zag hij zich ook verzekeren van het behoud. Al maakt het werk van De Mil weinig indruk op Salamone.

"Wij zouden de club ook gered hebben in de Play-Downs", zegt Salamone in La Dernière Heure. "De huidige resultaten hadden wij ook kunnen neerzetten. Wij hadden ook thuis gewonnen tegen Eupen en RWDM. Het is een geweldige prestatie van De Mil om in Mazzu-time te gaan winnen op Kortrijk, maar de resultaten zijn nu ook niet zo verschillend", klinkt het.

Slechter dan Mazzu
Volgens de videoanalist doen opvolgers van Mazzu het vaak ook amper beter dan de trainer. Ook niet bij RSC Anderlecht, dat momenteel wel aan de leiding staat. "We hebben het werk van Vincent Kompany afgemaakt door Anderlecht naar een eerste Europese poulefase in vier jaar te leiden", aldus Salamone.

"Dat heeft ons punten gekost in de competitie, want de kern was niet sterk genoeg om op drie fronten te strijden", gaat hij verder. "Maar het rapport van Brian Riemer met dezelfde kern was nog slechter en hij kon Anderlecht zelfs niet naar de top acht leiden", besluit de videoanalist.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.