Uitblinker Openda helpt Leipzig aan zege in topper, Kane opnieuw belangrijk

27 april - 17:31

RB Leipzig heeft zaterdag de Bundesliga-kraker tegen Borussia Dortmund naar zich toe getrokken. Loïs Openda speelde daarin een belangrijke rol. Bayern München had het lastig tegen Eintracht Frankfurt, maar kon op de in bloedvorm verkerende Harry Kane rekenen.

RB Leipzig - Borussia Dortmund 4-1
Leipzig en Dortmund streden zaterdag om drie belangrijke punten in de laatste fase van de Bundesliga. Bij de thuisploeg stond Openda die in de basis, die opnieuw de grote uitblinker was. Ondanks het thuisvoordeel was het echter Leipzig dat op achterstand kwam: Jadon Sancho krulde fantastisch raak en vond van afstand de kruising.

Die Roten Bullen hadden niet lang nodig om langszij te komen: enkele minuten later zorgde Openda voor de gelijkmaker op aangeven van Simons. Leipzig kwam op slag van rust op voorsprong door toedoen van Benjamin Sesko. In de tweede helft viel de 3-1 vrijwel direct en benutte Mohamed Simakan de kans die Openda hem bood. De voorsprong van Leipzig kwam niet meer in gevaar en Christoph Baumgartner maakte in de slotfase zelfs de 4-1. Door de zege komt Leipzig dichter bij nummer drie Stuttgart, dat één punt meer heeft, maar ook een wedstrijd minder speelde. Leipzig zakt door de nederlaag tot vijf punten achterstand op Leipzig.

Bayern München - Eintracht Frankfurt 2-1
Het seizoen van Bayern is teleurstellend te noemen, maar Der Rekordmeister moet nog altijd op de tweede plek zien te eindigen en trof zaterdag in eigen huis Eintracht Frankfurt. De thuisploeg kwam na negen minuten op voorsprong door niemand minder dan Kane, die van dichtbij kon binnentikken. Hugo Ekitike deed echter wat terug voor de bezoekers. Kane tekende na een uur voor zijn tweede en daarmee 35ste competitietreffer. Door de zege verstevigt Bayern de voorsprong op Stuttgart met zes punten, maar de concurrent speelde wel een wedstrijd minder.