Dolberg over advies talenten Anderlecht: “Ik had meer als Debast moeten zijn”

Dolberg over advies talenten Anderlecht: “Ik had meer als Debast moeten zijn”

9 mei - 11:44

Kasper Dolberg (26), de spits van RSC Anderlecht, wordt in een interview gevraagd wat hij de talenten Zeno Debast (20) en Mario Stroeykens (19) zou adviseren bij paars-wit. Dolberg is lovend over zijn ploegmaats en geeft aan dat hij juist zelf meer als hen had moeten zijn in zijn jongere jaren.

Dolberg geeft aan dat Debast en Stroeykens geen advies van hem nodig hebben bij Anderlecht. “Zeno en Mario en deze jongens, ze hebben geen advies nodig. Ze zijn erg professioneel, ze weten hoe ze dingen moeten doen en voor zichzelf moeten zorgen”, vertelt Debast via de officiële kanalen van Anderlecht.

Vervolgens wordt Dolberg gevraagd wat voor advies hij zijn jongere zelf zou geven. “Misschien om meer zoals hen (Debast en Stroeykens) te zijn. Ik denk dat zij zeer professioneel zijn, ze doen alles wat ze kunnen om goed voor hun lichamen te zorgen. Om 100% klaar te zijn voor de match”, aldus Dolberg.

De spits van Anderlecht legt uit hoe hij in zijn jongere jaren het professionele voetbal beleefde. “Toen ik 18 was, toen gaf ik daar niet zo veel om. Ik was aan het spelen en trainen, toen ging ik naar huis en deed ik hetzelfde. De manier waarop zij professionals zijn, is mooi om te zien”, besluit Dolberg.