Prachtig podium in de Bundesliga: Kane, Seler en Openda

Prachtig podium in de Bundesliga: Kane, Seler en Openda

27 april - 19:50

Loïs Openda beleeft een droomseizoen bij RB Leipzig. Zaterdag scoorde de Rode Duivel zijn 24e doelpunt van het seizoen. Slechts twee speler begonnen ooit in de Bundesliga beter.

RB Leipzig won zaterdag met 4-1 van Borussia Dortmund. Voor eigen publiek tekende Openda voor de gelijkmaker. Later was de Rode Duivel ook nog goed voor een assist. 

Met 24 doelpunten is Openda momenteel de nummer drie in de huidige topschutterslijst van de Bundesliga. Enkel Harry Kane van Bayern München met 35 goals en Serhou Gurassy van Stuttgart met 25 doelpunten moet Openda voor zich dulden.

Ook Kane is dit seizoen aan zijn debuutjaar bezig in de Bundesliga. De Engelsman is de speler die het vaakst scoorde ooit in zijn debuutjaar in de Bundesliga. Openda staat ook in dat klassement op de derde plaats. Uwe Seler staat (momenteel) nog op de tweede plaats. De Duitse legende maakte er in het seizoen 1963-1964 30 doelpunten.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.